Historisk arkiv

Vil foreta ny anbudsutlysning for Forvaltningsnettet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Planleggings- og samordningsdepartementet

Pressemelding

Nr: 24/97
Dato: 19.03.97

Vil foreta ny anbudsutlysning for Forvaltningsnettet

Planleggings- og samordningsdepartementet og Kommunenes Sentralforbund utlyste før jul åpen anbudskonkurranse på tjenester innen elektronisk informasjonsutveksling og infrastruktur for offentlig forvaltning. Bakgrunnen er behov for enklere og sikrere informasjonsutveksling i statlig og kommunal sektor.

Anbudsprosedyren for statlige og kommunale anskaffelser følger reglene i Lov om offentlige anskaffelser med tilhørende forskrifter, der bl.a. EØS-avtalens bestemmelser er innarbeidet.

Anbudsgrunnlaget for Forvaltningsnettet dekker et bredt spekter av tjenester og det skal inngås avtaler med flere leverandører. Juridisk sett er området komplisert, uoversiktlig og i utvikling. Dessuten foreligger begrenset erfaring med denne type anbud. Ut fra de innkomne anbud er man blitt klar over at det kan være tvil om anbudsgrunnlaget er tilstrekkelig til at det sammen med anbudet kan utgjøre en tilfredsstillende avtale mellom partene. Flere av anbyderne har tatt forbehold som forutsetter avklaringer det ikke er adgang til i følge regelverket.

Planleggings- og samordningsdepartementet og Kommunenes Sentralforbund har funnet det riktig å trekke anbudsinnbydelsen tilbake. Særlig ut fra den store interesse virksomhetene og leverandørene har vist for Forvaltningsnettet, er det beklagelig å måtte stoppe anbudsprosessen.

Departementet og Kommunenes Sentralforbund tar sikte på å invitere til ny anbudskonkurranse når revidert anbudsgrunnlag foreligger, trolig i løpet av mai 1997. Det vil i så fall bety ca 5 måneders forsinkelse. I det nye anbudsopplegget vil avtaleområdet bli klarere og enklere å bruke, både for leverandørene og for de offentlige virksomhetene.

Det blir avholdt et åpent orienteringsmøte i Auditoriet i regjeringsbygg R5, Akersgt. 59 fredag 21. mars kl. 09.00. Påmelding til Planleggings- og samordningsdepartementet, Forvaltningspolitisk avdeling (tlf. 22 24 49 91) innen kl. 13.00 dagen før.

Kontaktpersoner: Avdelingsdirektør Ottar Ostnes, PSD, tlf. 22 24 46 45
Underdirektør Svein Erik Wilthil, KS, tlf. 22 94 77 57

Lagt inn 19 mars 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen