Historisk arkiv

Forskrift om alternative telekommunikasjonsnett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr 81/96 , 31.10.96

Forskrift om alternative telekommunikasjonsnett

Samferdselsdepartementet har i dag fastsatt en midlertidig forskrift om alternative telekommunikasjonsnett. Forskriften er en første oppfølging av Stortingets vedtak i juni i år om å avvikle eneretter innenfor telesektoren.

Den nye forskriften trer i kraft den 1. november i år. Den regulerer tjenesteleverandørenes adgang til å kunne utbygge og drive egne telenett for levering av teletjenester som allerede er åpnet for konkurranse. Dette omfatter blant annet dataoverføringstjenester og såkalte verdiøkende tjenester, som formidling av informasjon fra visse databaser, for eksempel Internett-tjenester. Forskiften åpner også for bruk av eksisterende alternative telenett, for eksempel telenettene til el-forsyningen og kabelfjernsynsselskapene, når det gjelder formidling av teletjenester.

Telenors enerett for utbygging og drift av nett for taletelefoni vil - i tråd med tidligere vedtak i Stortinget - bli avviklet fra 1. janauar 1998. Fra 1998 avvikles også Telenors enerett til å utbygge nett som er beregnet for såkalte "leide samband".


Nærmere opplysninger: Ekspedisjonsssjef Per Sanderud, telefon 22 24 82 00, privat 22 69 05 60


Lagt inn 31 oktober av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen