Historisk arkiv

Analyse av ressursbruken i Samferdselsdepartementet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 10/97
11.2.97

Analyse av ressursbruken i Samferdselsdepartementet

- Det er nyttig å få en utenforstående instans til å gjennomgå og vurdere hvordan departementet arbeider. Den rapporten som nå er kommet, vil være til hjelp i vår prioritering av arbeidsoppgaver og administrative ressurser. Rapporten vil også bli et hjelpemiddel for videre utvikling og effektivisering av departementets organisasjon.

Dette sier departementsråd Karin M. Bruzelius i Samferdselsdepartementet, i forbindelse med at Statskonsult har lagt fram rapporten "Kartlegging og analyse av ressursbruken i Samferdselsdepartementet".

- Rapporten inneholder mange interessante opplysninger og synspunkter som kan være til nytte i departementets arbeid med å utvikle opplegg for styring av underliggende etater og virksomheter. Den gir oss dessuten et godt grunnlag for en videre utvikling av ordninger med statlig kjøp av tjenester. Slikt kjøp er aktuelt i de tilfeller der det - av samfunnsmessige og politiske grunner - er ønskelig å tilby tjenester som ikke er lønnsomme ut fra en ren bedriftsøkonomisk sysnvinkel. Rapporten gir for øvrig beskjed om at vi er "på rett spor" når det gjelder virksomhetsstyring, statlig kjøp av tjenester og administrasjon av tilskuddsordninger.

- Vi har ellers merket oss at rapporten peker på at departementets administrative ressurser blir utnyttet på en forholdsvis effektiv måte, sier departementsråd Karin M. Bruzelius.

Lagt inn 12 februar 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen