Historisk arkiv

Anbud for drift av flyrute Lakselv-Tromsø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 44/97
18.06.97

Anbud for drift av flyrute Lakselv-Tromsø

Samferdselsdepartementet har mottatt to anbud som gjelder behov for godtgjørelse fra staten for å drive flyrute på strekningen Lakselv - Tromsø. Anbudene gjelder for perioden 1. november 1997 - 31. mars 2000.

I tillegg er det kommet et tredje anbud som ble trukket før anbudsåpningen.

Utlysningen av anbud for drift av flyruten Lakselv - Tromsø har sammenheng med at SAS i fjor høst besluttet at selskapet ikke lenger ville betjene denne ruten for egen regning og risiko. For å sikre et fortsatt tilfredsstillende rutetilbud på strekningen har Samferdselsdepartementet i anbudsutlysningen fastsatt en trafikkplikt som betyr at transportstandarden på ruten skal være om lag på dagens nivå.

De mottatte anbud ble åpnet i dag, i nærvær av representanter for anbyderne. Samferdselsdepartementet vil nå gå gjennom anbudene, med sikte på at tildeling av anbudskontrakt kan skje seinest 1. september i år. I forbindelse med denne gjennomgangen tar Samferdselsdepartementet forbehold om at mottatte anbud tilfredsstiller de anbudsspesifikasjoner som er fastsatt av departementet. Tildeling av kontrakt skal skje til den som har det minste behovet for godtgjørelse og som ellers tilfredsstiller fastsatte krav.

I det laveste anbudet er behovet for statlig godtgjørelse for drift av ruten Lakselv - Tromsø oppgitt til 14 millioner kroner per år, mens det årlige behovet for det andre anbudet er oppgitt til om lag 25 millioner kroner.

Lagt inn 18 juni 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen