Historisk arkiv

Bred gjennomgang av rutiner knyttet til telefonkontroll

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 3/97
10.1.97

Samferdselsminister Sissel Rønbeck:

Bred gjennomgang av rutiner knyttet til telefonkontroll

- Jeg har bedt Telenor AS om å gjennomføre en bred gjennomgang av rutiner knyttet til telefonkontroll, i tillegg til den foreløpige rapport som Samferdselsdepartementet har mottatt fra Telenor i ettermiddag. Samtidig er Telenor bedt om å få fram alle opplysninger om eventuelle tidligere brudd på rutiner og bestemmelser og andre uheldige hendelser. Dessuten har jeg i dag bedt Telenor om å gi Samferdselsdepartementet en oppdatert vurdering av utenforstående personers muligheter til å få tilgang til telenettet, opplyser samferdselsminister Sissel Rønbeck.

Den rapporten som er mottatt i dag vil, sammen med ytterligere redegjørelse fra Telenor AS, danne grunnlag for Samferdselsdepartementets arbeid med blant annet svar på henvendelser fra stortingsrepresentant Erling Folkvord.

- Telefonkontroll er i visse sammenhenger nødvendig - for sikkerheten og for å verne verdier i vårt samfunn. Jeg ser derfor meget alvorlig på svikten i Telenors rutiner. Saken reiser viktige spørsmål når det gjelder personvernet. Det hører også med i bildet at vi må ta hensyn til de Telenor-ansattes egen sikkerhet, sier samferdselsminister Rønbeck.

Lagt inn 13 januar 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen