Historisk arkiv

Miljø og trafikksikkerhet - Organisasjoner får 2,5 millioner kroner i prosjektstøtte fra Samferdselsdepartementet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr 35/1997
21.05.97

Miljø og trafikksikkerhet:

Organisasjoner får 2,5 millioner kroner i prosjektstøtte fra Samferdselsdepartementet

Aksjon Nærmiljø og Trafikk får 200 000 kroner som støtte fra Samferdselsdepartementet for å utarbeide en rapport om de kvalitetskrav som bør stilles til lokal kollektivtransport. Rapporten skal særlig ta for seg kollektivtransporten i byområder, hvor slik transport kan være et reelt alternativ til bruk av privatbil.

Dette er et av om lag 20 prosjekter som for 1997 har fått støtte fra Samferdselsdepartementet, innenfor den statlige ordningen med "Støtte til organisasjoners arbeid med prosjekter i tilknytning til miljø- og trafikksikkerhetsspørsmål".

- Samferdselsdepartementet har prioritert prosjekter som er rettet mot intern opplæring og kunnskapsoppbygning i landsdekkende organisasjoner, for eksempel faglige utredninger og interne seminarer, opplyser politisk rådgiver Sverre Myrli i Samferdselsdepartementet.

For 1997 er det over Samferdselsdepartementets budsjett fordelt til sammen 2,5 millioner kroner som støtte til slike prosjekter i regi av forskjellige organisasjoner. I tillegg kommer annen støtte fra Samferdselsdepartementetet, blant annet 12,6 millioner kroner til organisasjonen Trygg Trafikk.

Følgende organisasjoner er tildelt midler fra Samferdselsdepartementet for 1997, innenfor den statlige ordningen med "Støtte til organisasjoners arbeid med prosjekter i tilknytning til miljø- og trafikksikkerhets-spørsmål": Miljøheimevernet, Norske Arkitekters Landsforbund, Norges Naturvernforbund, Naturvernforbundet i Østfold, Aksjon Nærmiljø og Trafikk, Den Norske Turistforenings Ungdom, Natur og Ungdom, Transportbedriftenes Landsforening, Norsk Rutebilarbeiderforbund, Norges Lastebileier-Forbund, Landsforeningen for trafikkskadde, Norges Automobilforbund, Norges Automobilforbund avd. Kristiansand og Opland, Norges Handikapforbund, Den Norske Turistforening, Syklistenes Landsforening og Transportbedriftenes Landsforening.

Lagt inn 21 mai 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen