Historisk arkiv

Nye lønnsomme prosjekter på Gardermoen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 15/97
7.3.1997

Nye lønnsomme prosjekter på Gardermoen

Utbyggingen av den nye hovedflyplassen på Gardermoen skal utvides til å omfatte forskjellige nye prosjekter med en samlet investering på 320 millioner kroner. Dette er prosjekter som ikke var med i den hovedplanen og den finansieringsplanen som lå til grunn for tidligere vedtatt utbygging. Disse nye prosjektene er kommersielt lønnsomme for Oslo Lufthavn AS, med en ventet avkastning som svarer til en realrente på sju prosent. De nye utbyggingsprosjektene vil dermed være med på å styrke det økonomiske grunnlaget for Oslo Lufthavn AS, går det fram av et forslag som ble fremmet i statsråd i dag.

Det er i første rekke flyselskapene og andre framtidige brukere av den nye hovedflyplassen som har tatt initiativet til de nye prosjektene. Brukerne ønsker at prosjektene skal gjennomføres i forbindelse med den utbyggingen som nå foregår på Gardermoen.

De nye prosjektene omfatter blant annet ekstra investeringer i tekniske flytjenester, innredning av lokaler, infrastruktur i form av veger, kabel- kanaler m.m. til fraktbygg, garasjer og verksteder, diverse investeringer i samband med ombygging og opprusting av eksisterende ekspedisjonsbygg og overtatte bygninger, bygging av parkeringsplasser m.m. Etter avtale med Justisdepartementet bygger Oslo Lufthavn AS også et politibygg i tilslutning til sitt eget administrasjonsbygg. Politibygget blir oppført av Oslo Lufthavn AS for utleie til Justisdepartementet etter inngått avtale.

I forslaget fra regjeringen blir det vist til at det innen selskapet Oslo Lufthavn AS skal opprettes et eget forretningsområde for å ivareta den typen av kommersielle investeringer som nå kommer i tillegg til tidligere vedtatt utbygging.

Regjeringen foreslår en økning på 320 millioner koner i den samlede lånerammen for Oslo Lufthavn AS - for å gjennomføre de kommersielt lønnsomme tilleggsprosjektene ved hovedflyplassen.

Informasjonskontoret, Akersg. 59, Oslo
Postadresse: Boks 8010 Dep., 0030 OSLO
Informasjonssjef Ivar Torvik
Tlf.: 22 24 81 08
(Privat 22 60 21 42)
Telefax
22 24 95 71
22 34 95 71

Lagt inn 7 mars 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen