Historisk arkiv

Samferdselsdepartementet: Støtte til forsøk med hydrogendrevne busser i Oslo-området

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 52/1997
Dato: 29.07.1997

Samferdselsdepartementet:

Støtte til forsøk med hydrogendrevne busser i Oslo-området

- Stor-Oslo Lokaltrafikk får i år 480 000 kroner i støtte fra Samferdselsdepartementet til å videreføre et forprosjekt for utredning om bruk av hydrogenbusser i Oslo-området, opplyser politisk rådgiver Sverre Myrli i Samferdselsdepartementet.

Stor-Oslo Lokaltrafikk (SL) fikk i fjor midler fra Samferdsels-departementet til et forprosjekt og går nå videre med dette, med tanke på at en eventuell prøvedrift kan komme igang i løpet av første halvdel av 1998. Ifølge SL tilsier resultatene så langt at et prosjekt med prøvedrift med hydrogen som drivstoff i buss er praktisk og teknisk gjennomførbart.

  • Hvis alt går som planlagt kan de fire første hydrogendrevne bussene i kollektivtransporten i Akershus være klare for prøvedrift neste sommer, opplyser Myrli.
  • Utslipp av partikler og nitrogenoksider representerer de største utfordringene knyttet til lokal luftforurensning. Ordinær bussdrift bidrar også til disse miljøproblemene. Ved bruk av hydrogen som drivstoff vil partikkelutslippene forsvinne, og utslippene av nitrogenoksider vil bli kraftig redusert. Selve bruken av hydrogen i busser vil derfor gi et positivt bidrag når det gjelder lokale miljøproblemer. Den totale miljøgevinsten ved bruk av hydrogen som drivstoff vil imidlertid avhenge av blant annet hvilken energiform som benyttes i framstillingen av hydrogenet, sier politisk rådgiver Sverre Myrli.
Lagt inn 29 juli 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen