Historisk arkiv

Samferdselsminister Sissel Rønbeck til Tyskland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr 28/97
22.4.97

Samferdselsminister Sissel Rønbeck til Tyskland

Samferdselsminister Sissel Rønbeck er den 21. og 22. april i Berlin i Tyskland, hvor hun deltar ved ministerrådsmøtet i Den europeiske transportministerkonferansen, ECMT (European Conference of Ministers).

Prinsipper for en felles-europeisk transportpolitikk, framtidig utvikling av infrastrukturen for transportsektoren, forholdene for gående, syklister og andre myke trafikanter, utforming av avgiftsordninger som bedre avspeiler transportvirksomhetens samfunnsmessige og miljømessige kostnader og kvoteordninger for godstransport med lastebil, er blant spørsmålene som blir drøftet ved møtet.

Spørsmål som gjelder forskjellige former for kriminalitet med tilknytning til transport, blir også tatt opp. Denne delen av drøftingen vil blant annet omfatte tyveri av gods og kjøretøyer og fysiske angrep på yrkessjåfører. Forskjellige former for økonomisk kriminalitet som gjelder transport over landegrensene, for eksempel svindel og bedrageri i forbindelse med økonomiske garantier og betaling av forskjellige avgifter, blir også drøftet.

Departementsråd Karin M. Bruzelius og rådgiver Anne Britt Hartmann, begge fra Samferdselsdepartementet, er med i samferdselsminister Rønbecks følge, sammen med samferdselsråd John Arild Jenssen, Den norske EU-delegasjonen, Brussel.

Lagt inn 23 april 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen