Historisk arkiv

Stor vekt på fullgod sikring av Telenors bistand til politiet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 43/97
18.06.97

Lovbestemt telefonkontroll:

Stor vekt på fullgod sikring av Telenors bistand til politiet

Rapporten fra "Mo-utvalget" som Telenor AS nedsatte tidligere i år, foreligger nå. Utvalget, som har gjennomgått Telenors rutiner ved bistand til politiet ved lovbestemt telefonkontroll, ble nedsatt som et ledd i den oppfølgingen Samferdselsdepartementet påla Telenor å foreta etter at det var avdekket uregelmessigheter ved tjenesten.

  • Utvalget under ledelse av advokat Ellen Moe ser ut til å ha gått grundig gjennom det arbeid som Telenor er pålagt vedrørende bistand til politiet i telefonkontrollsaker, sier samferdselsminister Sissel Rønbeck. Hun tar til etterretning utvalgets hovedkonklusjon om at Telenor i det alt vesentlige utfører arbeidet på dette området i henhold til lov- og forskriftsverket og at personvernet er funnet å være tilfredsstillende for dem som blir gjenstand for kontroll.
  • Men samtidig viser rapporten at det foreligger viktige forbedringspunkter som selskapet må ta alvorlig. Jeg registrerer at Telenors styre har behandlet saken, og at det vil bli gjennomført konkrete forbedringstiltak og endringer i rutiner. Jeg vil be styret om å evaluere de iverksatte tiltak etter en tid, sier samferdselsministeren.
Lagt inn 18 juni 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen