Historisk arkiv

Styrking av miljøfaglig kompetanse i Statens Vegvesen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 08/97
28.1.97

Styrking av miljøfaglig kompetanse i Statens Vegvesen

Samferdselsminister Sissel Rønbeck ber om at Vegdirektoratet og vegkontorene styrker den miljøfaglige spisskompetansen, med særlig vekt på naturfag og kulturminnevern. I tillegg skal den generelle miljøkompetansen bedres både på ledelsesnivå og ellers i Statens vegvesen. Vegdirektoratet skal, innen 1. april i år, legge fram for Samferdselsdepartementet en to-årsplan for en slik kompetanseheving. Til dette arbeidet skal det for 1997 avsettes åtte millioner kroner, mens det for 1998 tas sikte på å bruke 10 millioner kroner.

Dette går fram av et brev fra Samferdselsdepartementet til Vegdirektoratet, i forbindelse med en orientering om vedtatte bevilgninger og fullmakter for 1997.

I brevet blir Vegdirektoratet også bedt om å gjøre rede for hvordan man vil sikre at det blir gjennomført miljømessig kvalitetssikring og - om nødvendig - revisjon av alle utbyggingsprosjekter som settes i gang fra og med 1998.

Samferdselsdepartementet forutsetter ellers at det innen 1. juli i år blir etablert prosjekter i samarbeid med antikvariske myndighter, for å lage retningslinjer for fasadeisolering mot støy og en landsverneplan for veger og bruer. Prosjektkostnadene skal dekkes av Vegdirektoratet. Samferdselsdepartementet ber dessuten om at Vegdirektoratet innen 1. juli i år tar initiativ til en arkitektkonkurranse med sikte på å utvikle støyskjermer som har høy støyreduserende effekt og estetisk kvalitet, i tillegg til at de har god holdbarhet og krever et enkelt vedlikehold.

Lagt inn 28 januar 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen