Historisk arkiv

Markedet der blinde leser og talehemmede snakker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

12.06.97

Markedet der blinde leser og talehemmede snakker

Invitasjon til konferansen "Mulighetenes marked II" på Quality Airport Hotel i Stavanger 16. og 17. juni. Konferansen åpner mandag 16. juni kl. 09.30.

Informasjonsteknologi åpner nye muligheter for funksjonshemmede. På konferansen "Mulighetenes marked II" vil en del av de nye mulighetene bli presentert og demonstrert. Det legges særlig vekt på hvilke muligheter IT åpner for synshemmede.

Synshemmede kan nå lese aviser på PCen i stua, og Internett er tilgjengelig ved hjelp av relativt enkelt tilleggsutstyr til datamaskinen. Innenfor utdanningssektoren åpner også IT nå nye muligheter for denne gruppen funksjonshemmede.

Målgruppen for konferansen er brukerorganisasjoner og saksbehandlere i statlige, fylkeskommunale og kommunale virksomheter, samt andre med særlig interesse for saken. En rekke eksperter på informasjonsteknologi for funksjonshemmede er til stede på konferansen.

Interessen for temaet er stor. En tilsvarende konferansen i 1996 ble raskt fulltegnet, og søkere måtte avvises. Derfor blir det nå arrangert en ny konferanse, som også denne gangen er fulltegnet.

Samtidig med IT-konferansen arrangeres et brukerseminar for brukere av Roll-talk styrings- og kommunikasjonssystem for rullestoler. Dette er et norskprodusert avansert teknisk hjelpemiddel som styres ved hjelp av en dataskjerm og hodebevegelser. Stolen kan også "snakke", ved å gi enkle, forhåndsinnspilte beskjeder fra brukeren.

Det er Sosial- og helsedepartementet som arrangerer konferansen i samarbeid med Rådet for funksjonshemmede.

Kontaktpersoner:
førstekonsulent Jan Melby, tlf. 22 24 83 90
rådgiver Lisbeth Myhre, tlf. 22 24 85 80

Lagt inn 12 juni 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen