Historisk arkiv

MS-midlet Betaferon på blå resept

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 44
30.06.97

MS-midlet Betaferon på blå resept

Fra 1. juli vil utgiftene til Interferon beta-preparater til bruk mot sykdommen multippel sklerose kunne forskrives på blå resept. I første omgang gjelder dette legemidlet Betaferon. Forutsetningen for forskrivning på blå resept er at det for hver enkelt pasient sendes søknad til trygdekontoret fra spesialist i nevrologi. Pasienten må oppfylle de medisinske krav til forskrivning som er fastsatt gjennom retningslinjer fra Norsk neurologisk forening.

At refusjonsvilkårene i første omgang er fastsatt slik skyldes at det fremdeles er en del usikkerhet forbundet med bruk av beta-interferoner og eventuelle bivirkninger, særlig ved langtidsbruk. Betaferon har effekt på sykdommens alvorlighet hos en del pasienter, men ikke hos alle. Det er foreløpig uklart hvordan effekten er på sykdommens forløp etter lang tids behandling.

Det må høstes mer erfaring med denne behandlingen – særlig med tanke på langtidseffekten på utvikling av sykdommen. Stortinget har bedt om at at det må stilles strenge krav til den medisinske diagnostikk og oppfølging av de personene som får behandling med Betaferon.

Departementet vil vurdere ordningen når man har fått mer erfaring med behandling med denne type preparater.

Kontaktperson:
Rådgiver Hallstein Husbyn, tlf. 22 24 87 70

Lagt inn 30 juni 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen