Historisk arkiv

Norge - styremedlem i WHO

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 29
12.5.97

Norge - styremedlem i WHO

Norge ble i dag valgt inn i Styret i Verdens Helseorganisasjon, "Executive Board". Helsedirektør Anne Alvik er utpekt av Regjeringen til å ivareta Norges interesser i WHOs Styre.

WHOs Styre har 32 medlemmer med en balansert fordeling av medlemmer fra alle regioner. Sammen med Norge ble Tyskland og Nederland valgt inn som nye medlemmer fra Europaregionen.

Det er Styrets oppgave å lede Verdens Helseorganisasjon mellom møtene i Verdens Helseforsamling. Det skal gjennomføre den politikk som ligger til grunn for og de vedtak som blir vedtatt på Verdens Helseforsamling. Styret skal råde Verdens Helseforsamling i spørsmål som det blir bedt om og kan også etter eget initiativ gi råd og komme med forslag. Det er Styret som er saksforberedende organ og som innstiller en kandidat til Generaldirektørstillingen i WHO før denne velges av Helseforsamlingen. Ny generaldirektør skal velges i 1998. Norge og helsedirektør Anne Alvik har en viktig funksjon - nå som Norge har en egen kandidat til Generaldirektørstillingen. Den nye Generaldirektøren skal velges på den 51. Verdens Helseforsamling i 1998.

Andre viktige saker på Styrets dagsorden i det kommende året:

  • budsjettreformer som har som mål å sørge for at landene har bedre mulighet for å styre organisasjonen,
  • reformer i FN - WHOs plass i FN-systemet,
  • en revidert og forbedret plan for en "Helse for alle"-strategi som er tilpasset de globale, regionale og nasjonale helseutfordringer som landene står overfor ved inngangen til det 21. århundrede.
Lagt inn 12 mai 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen