Historisk arkiv

Regjeringen vil nedsette et utvalg som skal utrede kvinners helse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 63
8.9.97

Regjeringen vil nedsette et utvalg som skal utrede kvinners helse

Sosial- og helsedepartementet planlegger å iverksette en samlet innsats på områder som angår kvinners helse og sykdommer. For å få frem et best mulig kunnnskapsgrunnlag for langsiktig og helhetlig politikkutforming på dette feltet, har Regjeringen besluttet å nedsette et utvalg som skal lage en utredning om kvinners helse i Norge.

Utredningen skal legges frem i 1998. Den skal gi en kunnskapsstatus for kvinners helse og sykdom, og for hvordan kvinner og kvinners symptomer blir møtt og fortolket i sosial tjenesteyting, innenfor folketrygden, i medisinsk praksis og forskning, i rehabiliteringsarbeid, i folkehelse-arbeid og i tiltak rettet mot utsatte grupper. I tillegg skal den gi en fremstilling og vurdering av kunnskap om lidelser som særlig rammer kvinner, og vurdere helse og sykdom hos noen grupper kvinner spesielt. Et viktig tema vil være drøfting av sammenhenger mellom kvinners helse, levekår og deltakelse i samfunns- og arbeidsliv.

Utvalget skal foreslå tiltak og gi anbefalinger om hvordan ulike innsatser bør prioriteres og koordineres for å bedre kvinners helse og å sikre kvalitet i tiltak, tjenester, forskning og utdanning.

En departementsoppnevnt faglig referansegruppe skal bistå utvalget. I løpet av mandatperioden vil det bli arrangert to åpne høringer som skal bidra til å sikre at problem-forståelsen som utvalget legger til grunn for sine forslag i størst mulig grad samsvarer med kvinners forståelse og behov.

Kontaktpersoner:
Avdelingsdirektør Trine Normann, tlf. 22 24 84 67
Rådgiver Anne Berit Mong Haug, tlf. 22 24 87 22

Lagt inn 8 september 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen