Historisk arkiv

Ranveig Frøiland ny statsråd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Statsministerens kontor

Ranveig Frøiland ny statsråd

Stortingsrepresentant Ranveig H. Frøiland (51), Fjell i Hordaland er i statsråd idag utnevnt til statsråd og sjef for Nærings- og energidepartementet (energisaker), med virkning fra idag kl. 11.00. Hun overtar etter statsråd Grete Faremo, som fra samme tidspunkt etter søknad har fått avskjed i nåde.

Ranveig Hjørdis Frøiland er stortingsrepresentant for Hordaland (Arbeiderpartiet) siden 1985/86, og er nestleder i Stortingets energi- og miljøkomité siden 1993/94. Hun har tidligere vært medlem av kirke- og undervisningskomitéen og sjøfarts- og fiskerikomitéen. Hun har vært medlem av Fjell kommunestyre og formannskap; som varaordfører i perioden 1984-88. Frøiland har vært ansatt ved Fjell formannskapskontor og skolekontor. Hun er medlem av Arbeiderpartiets kvinnesekretariat siden 1989.

Som følge av statsrådsskiftet, er LO- sekretær Liv Undheim (47), Oslo i statsråd idag utnevnt til statssekretær i Nærings- og energidepartementet (energisaker), med virkning fra idag kl. 11.00. Hun overtar etter statssekretær Morten Wetland, som fra samme tidspunkt har fått avskjed i nåde.

Liv Undheim er tidligere sekretær i Norsk Kjemisk Industriarbeiderforbund.

Nærings- og energidepartementet vil fra 1. januar 1997 bli delt et næringsdepartement og et olje- og energidepartement.

Lagt inn 18 desember 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen