Historisk arkiv

NATO-utenriksministermøte i Brussel, 10.-11.12.96

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 159/96
Dato: 6. desember 1996

NATO-utenriksministermøte i Brussel, 10.-11.12.96

Utenriksminister Bjørn Tore Godal deltar på de halvårlige utenriksministermøter i NATO og Det nordatlantiske samarbeidsråd i Brussel 10. - 11. desember.

NATOs utenriksministre vil drøfte situasjonen i Bosnia Hercegovina og forberedelsene til IFORs etterfølgerstyrke. En hovedsak på møtet blir også NATOs omformingsprosess, i første rekke arbeidet med å tilpasse alliansens militære organisasjon til en ny sikkerhetspolitisk situasjon, et utvidet og styrket Partnerskap for fred (PFP), forholdet til Russland og NATOs utvidelse. Også NATOs forhold til Den vesteuropeiske union (VEU) står på dagsordenen. Utenriksministrene vil gi retningslinjer for arbeidet med disse sakene fram mot det planlagte toppmøtet i NATO neste år.

NATOs utenriksministre skal etter planen ha et eget møte med Russlands utenriksminister Primakov, der tiltak for å styrke samarbeidet mellom NATO og Russland vil bli drøftet.

Situasjonen i Bosnia blir også et viktig tema under møtet i Det nordatlantiske samarbeidsråd (NACC), der NATOs utenriksministre møter sine kolleger fra samarbeidslandene i NACC og PFP. Utenriksministrene skal også drøfte de planlagte samarbeidsaktiviteter i 1997 og status for arbeidet i NACC, som nå har eksistert i 5 år.

Lagt inn 6 desember 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen