Historisk arkiv

Grieg Pianokonkurranse i Mexico 1997

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 132/ 97
23. september 1997

Grieg Pianokonkurranse i Mexico 1997

Grieg Pianokonkurranse i Mexico har i år funnet sted for tredje gang. Konkurransen begynte i 1993 i forbindelse med markeringen av Griegs 150-års jubileum. I lys av at det i år er 100 år siden Harald Sæverud ble født ble også verk av denne komponist inkludert i programmet denne gang.

Konkurransen oppsto etter initiativ av pianisten Jorge Vargas, som fremdeles er den drivende kraft i samarbeid med Dirección de Cultura, Juarez, Chihuahua. Pianisten Liv Glaser er norsk medlem av juryen.

Årets prisvinner, Martin CAMACHO, begynte sine musikkstudier i hjemlandet Mexico. Han har også studert på Cuba, og er nå i gang med hovedfagsstudier på Cleveland Institute of Music, Ohio, USA, med Serguei Babayan som lærer.

Vinneren av konkurransen får en tur til Norge i premie med muligheter for å holde konserter i Oslo og Bergen, og Camacho vil spille på Norges musikkhøgskole 26. september og på Troldhaugen 28. september. På programmet står verk av Edvard Grieg, Harald Sæverud, Maj Sønstevold, Franz Liszt og Manuel M. Ponce. Oppholdet gjennomføres med midler fra Kulturdepartementet og Utenriksdepartementet.

Camacho har vunnet atskillige konkurranser i Mexico og på Cuba, og har deltatt i internasjonale konkurranser i Japan og Venezuela. I 1996 mottok han "Arthur Loesser Award" fra Cleveland Institute of Music. Han har videre spilt med de fleste større ensembler og orkestre i sitt hjemland, og har gitt solokonserter i flere land.

Utenriksdepartementet, 23. september 1997.

Lagt inn 24 september 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen