Historisk arkiv

Norge gir 5,5 millioner i nødhjelp til Nord-Korea

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 116/97
12. august 1997

Norge gir 5,5 millioner i nødhjelp til Nord-Korea

Bistandsminister Kari Nordheim-Larsen annonserte idag at Utenriksdepartementet vil gi ytterligere 5 millioner kroner til nødhjelpstiltak i det hungersrammede Nord-Korea gjennom Norges Røde Kors. Bistandsministeren kunngjorde dette i forbindelse med starten på organisasjonens innsamlingsaksjon "Mat for livet".

Den alvorlige tørken som har rammet Nord-Korea fører trolig til at høstens kornavlinger blir langt lavere enn forventet. Dette forsterker matmangelen som har oppstått på grunn av tidligere naturkatastrofer i 1995- 96 og underliggende strukturelle problemer i landets økonomi og landbruk.

Støtten til Norges Røde Kors vil først og fremst gå til mat, medisiner og medisinsk utstyr samt til telt for katastrofeberedskapen til Nord-Korea Røde Kors. Hjelpen, som gis gjennom det internasjonale Røde Kors, vil komme omlag 740 000 mennesker i 19 fylker tilgode.

I tillegg er det besluttet å gi Kirkens Nødhjelp 500 000 kroner i støtte til matvarer.

Kirkens Nødhjelp driver sitt nødhjelpsarbeide i Nord-Korea gjennom Action by Churches Together (ACT) som vil stå for ytterligere utdeling av mat til barn og syke.

Norges har hittil i 1997 gitt humanitær bistand for drøyt 37 millioner kroner til Nord- Korea. I tillegg til Norges Røde Kors og Kirkens Nødhjelp har Verdens Matvareprogram, UNICEF, FNs organisasjon for ernæring og landbruk, CARE Norge, Hungershjelpen - Norge og Leger uten grenser mottatt støtte for nødhjelpstiltak i Nord-Korea.

Det Kgl. Utenriksdepartement 12. august 1997

Lagt inn 12 august 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen