Historisk arkiv

Norge støtter gjeldslette for Mosambik med 75 millioner kroner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 88/97
Dato: 11. juni 1997

Norge støtter gjeldslette for Mosambik med 75 millioner kroner

Under sitt besøk i Mosambik for å diskutere den nye bistandstrategien meddelte bistandsminister Kari Nordheim-Larsen idag at Norge vil gi 75 millioner kroner til Mosambiks nasjonale gjeldslettefond

Mosambik er et av verdens fattigste og mest forgjeldede land med et årlig bruttonasjonalinntekt i underkant av 600 kroner pr. innbygger og en gjeldsbyrde som utgjør fire ganger landets årlige eksportinntekter. Mosambik er et av de første landene som kan komme inn under Verdensbanken og Det internasjonale pengefondets nye gjeldsordning for de fattigste og mest gjeldstyngede landene. En slik gjeldsordning vil medføre at landets gjeldsbyrde reduseres til et nivå det kan betjene.

Mosambik har ingen gjeld til Norge. Det norske bidraget vil derfor bli et viktig bidrag for å lette landets gjeldsituasjon i forhold til internasjonale långivere inntil man får oppnådd en endelig gjeldsordning.

- Mosambiks gjeldsbyrde er et hinder for utvikling, sier bistandsminister Kari Nordheim-Larsen. Gjennom bidraget til Mosambik håper vi å kunne bistå landet i arbeidet fram mot en endelig internasjonal gjeldsordning.

Lagt inn 11 juni 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen