Historisk arkiv

Nr.: 14/97

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 14/97
21.februar 1997

Utenriksminister Primakovs offisielle besøk til Norge 24.-25. februar 1997

Russlands utenriksminister Jevgenij M. Primakov med frue kommer til Norge på offisielt besøk 24.-25. februar. Utenriksministeren besøkte også Norge i mars 1996 da han deltok under president Jeltsins statsbesøk.

Under besøket vil utenriksminister Primakov, i tillegg til å ha politiske samtaler med sin vert utenriksminister Bjørn Tore Godal, også møte stortingspresident Kolle Grøndahl, statsminister Jagland, forsvarsminister Kosmo og miljøvernminister Berntsen, samt utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget. Programmet omfatter også et møte med fylkesordførerne i de nordnorske fylkene, og et møte med norske forskere.

Første post på programmet er møtet med stortingspresidenten i Stortinget. Utenriksministeren er deretter vert for en arbeidslunsj hvor også statsråd Kosmo og statsråd Berntsen vil delta fra norsk side, før de politiske samtalene mellom utenriksministrene.

Utenriksministrene vil drøfte aktuelle bilaterale, regionale og internasjonale spørsmål. Den siste omfattende bilaterale samtale mellom de to fant sted 5. november i fjor i forbindelse med Barentsrådets utenriksministermøte i Petrozavodsk.

Etter samtalene gir utenriksministrene Godal og Primakov en felles pressekonferanse i Utenriksdepartementet, før Primakov møter med Utenriks- og Forsvarskomiteen i Stortinget.

Om kvelden gir Utenriksministeren og fru Balas en offisiell middag for hr. og fru Primakov på Hotel Bristol.

Om morgenen tirsdag 25. februar har de to utenriksministrene et møte med fylkesordførerne i Finnmark, Troms og Nordland, der Barentssamarbeidet vil stå i fokus. Utenriksminister Primakov, som også er medlem av det russiske vitenskapsakademi, har deretter et møte med norske forskere i regi av den russiske ambassade.

Utenriksministrene har deretter en privat lunsj, før besøket avsluttes med at statsminister Jagland tar imot Primakov til en samtale.

Fru Primakov, som selv er lege, vil ha et eget program og blant annet besøke Rikshospitalet. Programmet omfatter også besøk ved Fridtjof Nansen-utstillingen på Folkemuseet og i Nasjonalgalleriet.

Utenriksdepartementet, 21. februar 1997

Lagt inn 24 feruar 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen