Historisk arkiv

Regjeringen gir 18 millioner i nødhjelp til Afganistan.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 28/97
14. mars 1997

Regjeringen gir 18 millioner i nødhjelp til Afganistan.

Regjeringen har i Statsråd i dag vedtatt å gi 18 millioner kroner i Nødhjelp til Afganistan kanalisert gjennom Kirkens Nødhjelp. Kirkens Nødhjelp har i en årrekke gjort en betydelig humanitær innsats i landet med økonomisk støtte over Utenriksdepartementets budsjett. Totalt vil den norske humanitære bistanden til Afganistan komme opp i ca. 50 millioner kroner som dels blir gitt gjennom FN-systemet og dels gjennom norske frivillige organisasjoner.

Vedvarende krigshandlinger i Kabul-området og konsentrasjon av flyktninger og internflyktninger i ulike områder av Afghanistan gjør at behovet for hjelp er omfattende. Minefaren i landet er fortsatt stor og vil kreve en betydelig innsats i årene som kommer. Det samme gjelder gjenoppbygging av landets infrastruktur.

Utenriksdepartementet, 14. mars 1997.

Krigshandlinger i Kabul-området og konsentrasjonen av flyktninger og internflyktninger i ulike områder av Afghanistan skaper behov for fortsatt humanitær innsats i landet. Minefaren er et stort problem. Det er behov for omfattende rehabilitering av kringsødelagt infrastruktur.

Kirkens Nødhjelp har i en årrekke gjort en betydelig humanitær innsats med økonomisk støtte fra Utenriksdepartementet. Til fortsatt innsats i 1997 foreslås ydet et tilskudd på NOK 18,0 mill. over statsbudsjettet kap. 191, post 75. Annen flyktningehjelp og menneskerettigheter.

Lagt inn 14 mars 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen