Historisk arkiv

Statssekretær Jan Egeland besøker Tibet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 44/97
11.04.97

Statssekretær Jan Egeland besøker Tibet

Statssekretær Jan Egeland i Utenriksdepartementet reiser 14.-18. april til Beijing og Tibet. Dette er det første besøket til Tibet fra et vestlig land på minister/viseministernivå siden 1989, og det første besøket fra Norge på et slikt nivå.

Etter samtaler med sin kollega i det kinesiske utenriksdepartementet, viseutenriksminister Wang i Beijing mandag 14. april, reiser statssekretær Egeland til Lhasa i Tibet. Her vil han i løpet av perioden 15.-17. april møte lokale myndigheter og samarbeidspartnere for norsk bistand til Tibet. Han vil også besøke klostre og fengsel i Lhasa-området. Etter besøket i Lhasa vil han møte viseutenriksminister Zhang i Beijing 18. april.

Formålet med statssekretær Egelands besøk er å sette seg nærmere inn i forholdene i Tibet, og ta opp spørsmål tilknyttet menneskerettigheter, demokrati og lokalt selvstyre. Statssekretær Egeland vil også diskutere mulig økning av norsk humanitær hjelp til Tibet.

Norsk bistand til Tibet er pr. i dag særlig konsentrert til Nettverket for universitetssamarbeid Tibet - Norge og helse- og nødhjelpsprosjekter i regi av Røde Kors.

Utenriksdepartementet 11. april 1997

Lagt inn 11 april 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen