Historisk arkiv

UD satser på EØS-informasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 50 /97
22. april 1997

UD satser på EØS-informasjon

Utenriksdepartementet ønsker å intensivere informasjonen om EØS, både blant nordmenn og i utlandet.

I den forbindelse har flere departementer gått sammen om en brosjyreserie som skal gi nordmenn gode råd om våre rettigheter og plikter som EØS-borgere. Serien skal etter planen lanseres før sommerferien.

Den første brosjyren handler om å studere i EU-landene, den andre om å arbeide i EU-landene og den tredje gir nordmenn generell EØS-informasjon. Departementet tar sikte på å utvide serien med flere temaer etter hvert.

Materialet vil også bli lagt ut på ODIN, departementets sider på Internett. Informasjon om EØS-avtalen overfor utlandet vil bli ytterligere styrket gjennom et samarbeid med Europakommisjonen hvor departementets fremmedspråklige materiale kobles opp mot Kommisjonens informasjonssider.

Som et ledd i informasjonsarbeidet arrangerer også Fridtjof Nansens Institutt og Utenriksdepartementet torsdag 24. april et EØS-seminar med tema: "Hvordan ivareta norske interesser i EU og EØS? Seminaret er rettet spesielt mot næringslivet, media, myndigheter og interesserte organisasjoner. (Se egen priv. til red.)

Utenriksdepartementet, 22. april 1997

Lagt inn 22 april 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen