Historisk arkiv

Utenriksdepartementet avsetter 10 millioner kroner til nødhjelp i Albania

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 37/97
24 mars 1996

Utenriksdepartementet avsetter 10 millioner kroner til nødhjelp i Albania

Utenriksdepartementet har besluttet å avsette inntil 10 millioner kroner til nødhjelpstiltak i Albania. I første omgang er Norges Røde Kors tildelt 2 millioner i støtte til utdeling av blant annet mat, medisiner og nødvendighetsartikler. Hjelpen vil bli kanalisert gjennom det Internasjonale Røde Kors som i en appell anslår at 250 000 mennesker i Albania vil trenge hjelp over de neste ukene. Albanias Røde Kors, som med norsk støtte er gjenopprettet etter kommunismens fall, vil ha ansvaret for distribuering av nødhjelpen. Utlevering av mat og medisiner til offentlige institusjoner som sykehus, barnehjem og eldreboliger er en høyt prioritert oppgave. .

Albanias Røde Kors vil dessuten bli gitt assistanse i gjenoppbyggingen av de kontorer og beredskapslagre som er blitt plyndret og ødelagt i løpet urolighetene. Utenriksdepartementet har tidligere støttet organisasjonen med prefabrikkerte hus til kontorer og utstyr til katastrofeberedskapen i landet.

Utenriksdepartementet er i løpende kontakt med FN og de frivillige organisasjonene om den humanitære situasjonen i Albania. Andre tiltak vil bli vurdert i lys av den kartlegging av nødhjelpsbehovene som nå pågår og den sikkerhetsmessige situasjonen.

Utenriksdepartementet, 24 mars 1996

Lagt inn 24 mars 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen