Historisk arkiv

Utenriksdepartmentets tilbud til unge nett-surfere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 119/97
22. august 1997

Utenriksdepartmentets tilbud til unge nett-surfere

Utenriksdepartementets tilbud til unge nett-surfere gis rosende omtale i en antologi med presentasjoner av Internett-design, utgitt av det nederlandske design-tidsskriftet Mediamatic. I boken "Website Graphics - The Best of Global Site Design" (BIS Publishers, Amsterdam 1997) presenteres departmentets prosjekt "Introducing Norway" sammen med rundt 40 andre internett-prosjekter fra hele verden. Etter redaksjonens mening representerer disse arbeidene det fremste innen design for dette mediumet.

"Introducing Norway" er en presentasjon av Norge for barn og unge i utlandet. Utgangspunktet er et hefte med samme tittel som Utenriksdepartementet produserte i 1995. Utenriksdepartementet har siden opprettelsen av internett-serveren ODIN (Offentlig dokumentasjon og informasjon i Norge) i 1995, lagt stor vekt på elektronisk spredning av informasjon overfor såvel utenlandske som innenlandske målgrupper. Den elektroniske versjonen av "Introducing Norway" ble lagt ut på ODIN høsten 1996.

"Introducing Norway" gir en bred presentasjon av norsk historie, næringsliv, geografi, kultur og samfunnsliv for øvrig. I den elektroniske versjonen har en beholdt det grafiske uttrykket fra heftet. I tillegg gjøres det utstrakt bruk av bilder, animasjon og lyd. Gjennom bruk av lenker til Utenriksdepartmentets øvrige materiale på ODIN, kan leseren få mer utfyllende informasjon om de ulike emnene.

"Introducing Norway" er produsert av Union Design på oppdrag fra Utenriksdepartementet.

Den trykte versjonen av "Introducing Norway" finnes i 13 ulike språkversjoner. I tillegg til den foreliggende engelske versjonen, arbeides det med en tysk og en fransk versjon for Internett.

"Introducing Norway" kan ses på linkdoc032005-990884#dochttp://odin.dep.no/ud/publ/96/norway

Utenriksdepartementet, 22. august 1997

Lagt inn 25 august 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen