Historisk arkiv

40 millioner til fornyelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 37/2000
Dato: 04.10.2000
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Ole Willy Sandbekk, t. 2224 4810

40 millioner til fornyelse

Regjeringen har satt av 40 millioner kroner til programmet for fornyelse av offentlig sektor. Det er nylig etablert en egen enhet i Arbeids- og administrasjonsdepartementet (AAD) som skal lede og koordinere dette arbeidet.

- Enheten skal like mye være en pådriver i fornyelsesarbeidet som en koordinator, sier leder av enheten, ekspedisjonssjef Ole-Willy Sandbekk. Fornyelsesenheten er satt sammen av folk fra ulike avdelinger i AAD og er organisert som egen prosjektenhet med direkte rapportering til politisk ledelse. Med ett unntak er samtlige av de syv ansatte i enheten rekruttert internt.

-Helt nødvendig

- Å sørge for at offentlig sektor utvikler seg i takt med samfunnet for øvrig og kontinuerlig er ajour med, eller aller helst i forkant av utviklingen, er helt nødvendig. Når vi konstaterer at situasjonen i dag er at det offentlige henger etter, er det bare å brette opp ermene og ta fatt på arbeidet, sier arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo.

Fornyelsesenheten i AAD skal også fungere som sekretariat for regjeringsutvalget for fornyelse av offentlig sektor. De øvrige departementene har også pekt ut folk som har ansvaret for fornyelsesarbeidet innenfor de respektive departementenes ansvarsområder.