Historisk arkiv

Alvorlige feilregistreringer i Aetat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 51/200
Dato: 19.10.2000
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Jan-Egil Nyland, t. 9169 1014

Alvorlige feilregistreringer i Aetat

- Det omfang og den triksing som er avdekket gjennom Det Norske Veritas (DNV)s rapport om registrering av formidlinger i Aetat, ser jeg svært alvorlig på, sier arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo. Med bakgrunn i påstander om registreringer av ikke reelle formidlinger, ble DNV bedt om å granske disse påstandene.

Rapporten foreligger i dag 19.10. Den er basert på en gjennomgang av formidlingsaktiviteten i 1998 og 1999 i form av bl.a. intervjuer med ledere, ansatte og tillitsvalgte ved et utvalg arbeidskontorer og ett fylkesarbeidskontor.

Veritas anslår omfanget av registrerte formidlinger som ikke er i tråd med retningslinjene (overregistrering), til å ligge i størrelsesorden 25-30 prosent av det totale formidlingstallet for årene 1998 og 1999. Veritas mener at underregistreringer i form av at reelle formidlinger ikke registreres, forekommer i et omfang opp mot 10 prosent.

Det er ikke funnet at datasystemet som sådan kan ha bidratt til de feilaktige registreringene.

- Jeg vil i førte omgang be om en nærmere redegjørelse fra Arbeidsdirektøren straks, sier statsråd Kosmo. Han forventer at redegjørelsen, foruten å kommentere selve rapporten, inneholder forslag til konkrete tiltak som kan sette en stopper for triksingen.