Historisk arkiv

Arbeidsmarkedstiltakene har god effekt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.:

38/2000

Dato:

04.10.2000

Kontaktperson:

Fung. ekspedisjonsssjef Marit Hult 22 24 47 38

Arbeidsmarkedstiltakene har god effekt

De som deltar på arbeidsmarkedstiltak øker muligheten for å få seg arbeid sammenliknet med de som ikke gjør det. Dette er hovedkonklusjonen i et nylig avsluttet analysearbeid fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

På oppdrag fra Arbeids- og administrasjonsdepartementet (AAD) har Statistisk Sentralbyrå gjennomført en effektmåling av de ordinære arbeidsmarkedstiltakene. Målingen viser at deltakelse på arbeidsmarkedstiltak øker sannsynligheten for å komme i jobb.

42 prosent av de som deltok på arbeidsmarkedstiltak i april 1999 var i arbeid seks måneder senere. I en kontrollgruppe bestående av personer som var arbeidsledige, men ikke deltok på arbeidsmarkedstiltak, var bare 28 prosent kommet i jobb på samme tidspunkt.

Når det justeres for individuelle forskjeller i erfaring, alder m.v viser det seg at sjansen for å komme i jobb øker med 13 prosent for de som deltar i arbeidsmarkedstiltak. Undersøkelsen viser at personer over 60 år og langtidsledige har særlig stort utbytte av å være med på arbeidsmarkedstiltak