Historisk arkiv

Endringer i Konkurransetilsynets organisasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 35/2000
Dato: 14.09.2000
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Jan A. Halvorsen, tlf 2224 4784

Endringer i Konkurransetilsynets organisasjon

Med bakgrunn i utviklingen og utfordringene på det konkurransepolitiske området, kombinert med behovet for fornyelse og omstilling i offentlig sektor, har statsråd Jørgen Kosmo besluttet å orientere Stortinget i budsjettproposisjonen for 2001 at det startes en organisasjonsprosess med sikte på at Konkurransetilsynets regionkontorer skal avvikles. Ledelsen i Konkurransetilsynet og de ansattes organisasjoner ble orientert om dette av statsråden på et møte i departementet onsdag.

-
Min ambisjon med det vi nå gjør, er at Konkurransetilsynet skal være en minst like slagkraftig etat som tidligere, men innenfor en strammere ressursramme på litt sikt, sier statsråd Jørgen Kosmo.

Tunge håndhevingsoppgaver og kompliserte inngrepssaker, der Konkurransetilsynet møter stadig mer ressurssterke næringslivsaktører, krever en samlet og konsentrert kompetanse som best kan ivaretas av sentralenheten. Videre har det internasjonale arbeidet knyttet til EØS-avtalens og EUs konkurranseregler stadig økt i omfang, og dette er en utvikling som antakelig bare vil forsette.

Omorganiseringen av Konkurransetilsynet må også ses i sammenheng med fornyelsesprogrammets hovedmål om å fornye, omstille og effektivisere forvaltningen slik at den kan fungere bedre i forhold til samfunnsøkonomiens krav og befolkningens forventninger. For å oppnå dette må vi effektivisere ressursbruken på alle nivåer, samtidig som vi må være villig til å omfordele ressurser fra sektorer med synkende behov til sektorer med økende behov. I så måte må beslutningen om å avvikle tilsynets regionkontorer ses i en større sammenheng, sier statsråd Kosmo.

Konkurransetilsynets regionkontorer har over tid ivaretatt viktige samfunnsoppgaver. Selv om dette ikke er noen lett beslutning, og jeg vet at den skaper vanskeligheter for den enkelte ansatte, så har utviklingen på konkurransemyndighetenes ansvarsområde likevel gjort det nødvendig å gå til dette skritt nå, sier statsråd Kosmo.