Historisk arkiv

Fornyelse: Pressemelding: Døgnåpen forvaltning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 44/2000
Dato: 04.10.2000
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kasper Holand, 22 24 49 60

Døgnåpen forvaltning

Regjeringen vil at det elektroniske tjenestetilbudet fra offentlig forvaltning skal være tilgjengelig for brukerne 24 timer i døgnet, sju dager i uka. Denne målsettingen utgjør hovedinnholdet i begrepet "døgnåpen forvaltning".

- Dette er ett av flere tiltak som skal gjøre forvaltningen tilgjengelig for publikum når det passer den enkelte. Det betyr ikke at forvaltningens kontorer gjør noe med åpningstidene, men at elektroniske selvbetjeningsløsninger skal gjøre det mulig å få utført enklere tjenester uavhengig av åpningstidene, sier arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo.

Nære tjenester

Utviklingen av nettbaserte, elektroniske kommunikasjonssystemer assosieres ofte med avstand, ofte fordi det ligger i teknologiens vesen at mennesker kan kommunisere uavhengig av hvor de befinner seg i verden.

- Forvaltningen i vårt land skal derimot i større grad enn i dag foregå nær brukeren. Innføring av nettbaserte tjenester i forvaltningen er derfor ikke et grep for å sentralisere forvaltningen. Tvert imot; på samme måten som vi sender epost mellom kontorer i samme bygning vil arbeidsøkeren på et tettsted bruke nettjenester for å kommunisere med sitt lokale arbeidskontor, eller offentlige servicekontor. Det er økt service og bedre tilgjengelighet som ligger bak døgnåpen forvaltning, sier statsråd Jørgen Kosmo.