Historisk arkiv

Ingen gransking av kongehuset

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Dato: 14.08.2000
Kontaktperson: Departementsråd Brit Denstad, tlf 90 51 76 53 eller informasjonsrådgiver Jan-Egil Nyland 91 69 10 14, 22 24 46 15

Ingen gransking av kongehuset

Arbeids- og administrasjonsdepartementet (AAD) nedsetter et internt arbeidsutvalg for å vurdere budsjettrutiner og organisering omkring forvaltning og drift av eiendommer og verdier knyttet til kongehuset. Opprettelsen av utvalget er et resultat av en beslutning fattet i det såkalte Slottsutvalget, som ledes av AAD.

- Dette innebærer overhodet ingen gransking av kongehuset eller for den sakens skyld noen andre av de etater og institusjoner som har med forvaltningen av eiendommer og verdier knyttet til kongehuset vårt. Tvert imot – dette arbeidet blir gjort i nært samarbeid med Slottet, sier departementsråd Brit Denstad i AAD.

Administrativ sak

- Beslutningen om å foreta denne gjennomgangen er en ren administrativ sak og et resultat av diskusjoner i "Statens utvalg for de kongelige eiendommer". Skulle arbeidet resultere i forslag til endringer i forhold til dagens praksis så blir det forelagt Regjering og Storting, sier Denstad.

Eventuelle omorganiseringer kan besluttes av Regjeringen mens eventuelle budsjettmessige konsekvenser må godkjennes av Stortinget.