Historisk arkiv

Kosmo hilser Statskonsults bidrag velkommen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Fornying av offentlig sektor

Pressemelding

Nr.: 52/2000
Dato: 23.10.2000
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Lisa Bang, tlf 2224 4958

Fornyelse av offentlig sektor:
Kosmo hilser Statskonsults bidrag velkommen

- Et nyttig innspill i fornyelsesarbeidet, er arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmos første kommentar til Statskonsults notat om "tilsynsjungelen".

- Det er viktig at noen ser helhetlig på dette feltet, og vi må spørre oss selv om hvor mye ressurser vi skal bruke på tilsyn i dette landet, sett opp mot andre oppgaver, sier Kosmo.

Han understreker at det er nettopp dette som er en av de viktigste oppgavene for Statskonsult, å sette forvaltningspolitiske problemstillinger under debatt.

Når det gjelder de enkelte forslag som Statskonsult kommer med kan han ikke nå si hvilke av dem som kan være aktuelle å gå videre med.

- Alle de berørte skal få anledning til å si hva de mener og komme med innspill før det blir tatt noen beslutninger. Vi må høre på hva brukerne, de enkelte etatene selv, og de ansattes organisasjoner mener. Det er viktig å følge de spillereglene vi selv har satt opp for fornyelsesarbeidet, sier Kosmo.

- Regjeringen vil nå drøfte det videre arbeid. Vi vil også se på om det er andre innfallsvinkler enn de Statskonsults peker på, sier Kosmo. Bl a er han opptatt av at det i de senere år er opprette flere mindre tilsynsorganer i staten, en trend som ser ut til å fortsette. Vi er opptatt av å bryte denne trenden uten at tilsyn med viktige områder nedprioriteres, sier Kosmo.