Historisk arkiv

Overenskomst for vikarer i Aetat er undertegnet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Nr.: 30/2000

Pressemelding

Nr.: 30/2000
Dato: 14.07.2000

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Morten Reymert, Arbeidsavd., tlf 2224 4700

Overenskomst for vikarer i Aetat er undertegnet

- Vi har nå fått en overenskomst som sikrer ryddige lønns- og arbeidsforhold når Aetat nå skal starte med utleie av arbeidskraft. Vikarene må forholde seg til forskjellige oppdragsgivere og skal vite at de er vel ivaretatt som vikarer hos Aetat, sier arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo.

En overenskomst om lønns- og arbeidsvilkår for vikarer i Aetat er inngått mellom Arbeids- og administrasjonsdepartementet og LO Stat, Akademikernes Fellesorganisasjon, Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund - Stat, Akademikerne og Norsk lærerlag. Overenskomsten for vikarene vil tre i kraft fra 15. juli.

Som følge av vedtak i Stortinget vil Aetat nå starte med salg av arbeidsmarkedstjenestene, herunder utleie. Med dette tar arbeidsmarkedsetaten i bruk nye virkemidler i arbeidsmarkedspolitikken.

- Formålet med de nye tjenestene er å sikre etatens posisjon som en attraktiv samarbeidspartner for arbeidsgiverne og gi etaten nye virkemidler for å sikre arbeid for arbeidssøkere. De nye virkemidlene vil være til nytte for grupper som ellers har vanskeligheter for å skaffe seg arbeid, sier Kosmo.