Historisk arkiv

2001 FNs frivillighetsår

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 7/2001
Dato: 25.01.01

Kontaktperson:Otthild Tharaldsen, tlf 22 24 48 12

2001 FNs frivillighetsår

På vegne av Regjeringen åpner arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo konferansen "Frivillig innsats i det moderne og globaliserte samfunn" fredag 26. januar. Konferansen er den første markeringen av FNs år for frivillighet.

I sin åpningstale vil arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo først og fremst frambringe en stor takk til frivillighets-Norge på vegne av Regjeringen. Han vil også ta opp hvordan myndighetene bedre kan legge til rette for frivillighet.

For å stimulere til økt aktivitet arbeides det nå med å fornye rammebetingelsene for frivillighet, blant annet ved å forenkle regelverket, tilskuddsordningene og rapporteringskravene overfor organisasjonene.

- Når tid er den største knapphetsressursen, er det viktig at den tiden folk velger å bruke til frivillig arbeid, faktisk blir meningsfull. Et viktig bidrag er da å arbeide for at frivillige ikke møter kompliserte regler og kontrollrutiner som gjør at mange ikke orker mer og dropper ut av frivillig arbeid, sier Statsråden i sin åpningstale.

Arbeids- og administrasjonsminister Kosmo vektlegger også regjeringens ønske om nærmere samarbeid og dialog med organisasjonene blant annet om hvilke roller og ansvar frivillig sektor kan ha i fremtidens velferdssamfunn.

Konferansen "Frivillig innsats i det morderne og globaliserte" samfunn er den første markeringen av FN-året, og foruten arbeids- og administrasjonsministeren vil blant annet kulturminister Ellen Horn, bistandsminister Guri Ingebrigtsen og bistandsminister Anne Kristin Sydnes delta.

Konferansen, som avholdes i et samarbeid mellom AAD og FN-sambandet, går av stabelen 26. og 27. januar på Rica Sjølyst i Oslo. Konferansen åpnes kl. 09.00 av arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo og Astrid Nøkleby Heiberg, president i Det internasjonale Forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåne-foreninger

Lørdag 27. januar tar FRISAM (Frivillighetens samarbeidsorgan) over frivillighetsåret og kl. 12.00 vil styreleder Trine Skei Grande i FRISAM presentere planene for markeringer av frivillighetsåret, blant annet Fokuskalenderen og kommune-stafetten.