Historisk arkiv

Departementene samles til fornyelsesverksted

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Alle departementene samles for første gang til arbeidskonferanse 8. og 9. januar 2001, det såkalte Fornyelsesverkstedet. På Fornyelsesverkstedet skal departementene videreføre og forsterke arbeidet med Regjeringens program for fornyelse av offentlig sektor.

Pressemelding

Nr.: 01/2001
Dato: 04.01.01

Departementene samles til verksted for fornyelse

Fornyelse krever nye arbeidsmåter, derfor skal alle departementene for første gang samles til Fornyelsesverksted 8. og 9. januar 2001.

Hensikten med Fornyelsesverkstedet er å etablere en felles forståelse av Fornyelsesprogrammets mål og ideer, avklare hvordan departementene hver for seg, og sammen skal videreføre og forsterke programmet.

Fornyelsesverkstedet har om lag 200 deltakere. I tillegg til alle departementene deltar representanter fra KS, Hovedsammenslutningene og Norsk Lærerlag, samt representanter for enkelte statlige etater.

Statsminister Jens Stoltenberg og Arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo skal stimulere og mobilisere til samarbeid om Regjeringens program ved åpningen av konferansen 8. januar.

Første dag vil dessuten fokusere på sentrale og gjennomgående temaer i fornyelsesarbeidet, som for eksempel ledelse og organisering av omstillingsprosesser, informasjonsteknologiens betydning, arbeidet med regelforenkling og insitamenter og rammebetingelser for effektiv ressursutnyttelse.

På fornyelsesverkstedets andre dag vil hovedvekten legges på departementenes egne planer og samhandlingen mellom departementene.

Fornyelsesverkstedet er en av flere milepæler i fornyelsesarbeidet første halvår 2001. For øvrig kan nevnes Handlingsplanen for fornyelse som kommer i slutten av februar og første hovedrapportering om programmet i mai.