Historisk arkiv

Digital signatur - utredning overleveres Kosmo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Fornyelse av offentlig sektor

Pressemelding

Nr.: 11/2000
Dato: 01.03.2001
Kontaktperson: Seniorrådgiver Katarina de Bresis, 2224 6730

Fornyelse av offentlig sektor:

Digital signatur – utredning overleveres Kosmo

Utvalget som har utredet bruk av digital signatur i forvaltningen leverer sin utredning til Arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo fredag, 2. mars 2001.

Regjeringens mål er en døgnåpen forvaltning der elektroniske tjenester på internett skal være hovedløsningen til befolkningen og næringslivet innen utgangen av 2003. Dette krever at elektroniske tjenester på nett skal ha samme grad av pålitelighet, tillit og gyldighet som den papirbaserte saksbehandlingen har hatt. Digital signatur er en forutsetning for slik likestilling.

Utvalget som er ledet av seniorrådgiver Katarina de Brisis ble oppnevnt i februar 2000. Utvalget fikk i mandat å utrede hvilken politikk forvaltningen skal legge seg på når det gjelder bruk av digital signatur med tilhørende infrastruktur i elektronisk samhandling innen forvaltningen og med forvaltningens brukere.

Utvalget overleverer NOU 2001: 10 "Uten penn og blekk" til Arbeids- og adminstrasjonsminister Jørgen Kosmo fredag 2/3-01 kl. 09.00 i R5, rom D2235, henvendelse i resepsjonen i Akersgata 59.

Velkommen!