Historisk arkiv

Folk forventer service

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 34/2001
Dato: 01.06.2001
Kontaktperson: Informasjonssjef Jan-Egil Nyland, 91 69 10 14

- Folk forventer service

Arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo besøker Drammen tirsdag 5. juni for å få overlevert en serviceavtale for Buskerud fylke av fylkesmann Jon A. Lea.
– Dette forplikter fylkesmannen og jeg er glad for at avtalen foreligger, sier Kosmo.

Fylkesmannsembetet i Buskerud er pekt ut som pionerfylke i arbeidet med å bedre servicen i offentlige etater. – Folk forventer service, også fra det offentlige. Dersom ikke offentlige etater, både stat, fylke og kommune, ikke tar folks krav og forventninger på fullt alvor så ender vi opp med at private tar over markedet. Det ønsker vi ikke når det gjelder det som folk oppfatter som fellesgoder; helse, skole, samferdsel for å nevne det viktigste, sier statsråd Kosmo.

Godt i gang

- Arbeidet med å gjøre offentlig sektor og dermed offentlige etater mer brukervennlige og enkle er godt i gang. Buskerud fylke har nå forpliktet seg overfor innbyggerne med den nye serviceavtalen. I Akershus har flere kommuner opprettet offentlige servicekontorer eller servicetorg og vi har et omfattende arbeid i gang i statlige etater og i departementene for å forenkle regelverk og forskrifter. Det skulle bare mangle at vi i ett av verdens rikeste land ikke skulle være i stand til å skape en enkel, oversiktlig og velfungerende offentlig sektor, sier statsråd Jørgen Kosmo.