Historisk arkiv

Trainee-ordning for departementene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 8/2001
Dato: 31.01.01

Kontaktpersoner: Avdelingsdirektør Finn Melbø og rådgiver Merete Sandstad, AAD

Trainee-ordning for departementene

Arbeids- og administrasjonsdepartementet har tatt initiativ til å starte en felles trainee-ordning for departementene. Trainee-ordningen er en del av fornyelsesprogrammet, og vil bli igangsatt i august 2001, med søknadsfrist 20. februar.

Hensikten med ordningen er å rekruttere og beholde unge og dyktige medarbeidere til sentralforvaltningen. 18 trainee-er vil bli tatt opp på programmet, hvorav ti er eksterne og åtte er interne. Det er satt en øvre aldersgrense på 35 år. Deltakerne må ha minst 4-års universitets- eller høgskoleutdanning, og bør ha en sterk motivasjon for en karriere i forvaltningen.

- Vi må tenke nytt for å få de flinkeste medarbeidere til departementene, sier Arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo. Ordningen er et element i fornyelsen av offentlig sektor, og skal således ha kontinuerlig fokus på utvikling og omstilling av forvaltningen.

Trainee-ene vil få god erfaring fra tre departement, men med tilhørighet i ett departement. I arbeidsperiodene vil trainee-ene gå inn i det daglige arbeidet på linje med de andre som jobber i departementene, med avgjørende vekt på samfunnsaktuelle arbeidsoppgaver. Trainee-ene vil få tett oppfølging av erfarne kollegaer. I løpet av trainee-perioden på fjorten måneder vil det arrangeres til sammen seks samlinger, blant annet i forvaltnings- og statskunnskap, prosjektarbeid, fornyelse og reformarbeid i internasjonalt perspektiv (samling i utlandet), personlig ferdighetstrening og nettverksbygging.

Departementene som er med i ordningen er Justis- og politidepartementet, Finansdepartementet, Miljøverndepartementet, Fiskeridepartementet, Nærings- og handelsdepartementet, Forsvarsdepartementet, Kommunal- og regionaldepartementet og Arbeids- og administrasjonsdepartementet. Utlysningstekst: www.aftenposten/finn/jobb

Informasjon om programmet ligger også på Statskonsults sider