Historisk arkiv

2,6 millioner til 29 kommuner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 00036
Dato: 25.04.00

Ungdomssatsing i distriktene:

- 2,6 millioner til 29 kommuner

Barne- og familiedepartementet har fordelt 2,6 millioner kroner i tilskudd til ungdomssatsing i distriktene. Til sammen 29 kommuner får tilskudd med mellom 50 000 og 95 000 kroner. Tilskudd kan søkes av de 62 kommunene som har størst nedgang i folketallet.

Ordningen ble innført i 1999. Hensikten med tilskuddet er å stimulere tiltak som kan styrke ungdoms tilhørighet til hjemkommunen og bidra til å sikre bosettingen i distriktene. Det er en forutsetning at planleggingen skjer i samarbeid med barn og unge, og at ungdom deltar aktivt i gjennomføringen av tiltakene. Tilskuddene skal brukes til definerte fritidsaktiviteter der ungdom er med i styringen og ikke inngå i ordinært kommunalt ungdomsarbeid.

48 av de 62 kommunene søkte om tilskudd ved årets fordeling. 10 av søknadene er ikke behandlet - enten fordi kommunene ikke har sendt inn rapport og regnskap for bruk av fjorårets midler, eller fordi de ikke har brukt opp forårets tilskudd. Ytterligere ni søknader er avslått. De dreier seg om tiltak utenfor ordningen eller mangler medvirkning av de unge.

I tillegg har Barne- og familiedepartementet avsatt 200 000 kroner fra denne posten til en erfaringskonferanse for distriktsungdom kommende høst, der bl.a. erfaringene med ordningen vil bli drøftet.

Konferansen planlegges i samarbeid med Kommunal- og regionaldepartementet.

-----

Priv. til red:

Vedlagt følger en oversikt over fordelingen av tilskudd for 2000 til ungdomssatsing i distriktene. I mange kommuner kan tilskuddet gjelde flere tiltak og aktiviteter. Kommunene fordeler selv midlene mellom de omsøkte prosjektene. Den enkelte kommune kan gi nærmere informasjon om tiltakene.