Historisk arkiv

Konferanse for distriktsungdom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

PRESSEMELDING pr. 03.10.00

Konferanse for og om distriktsungdom

Ungdom står sentralt i distriktspolitikken, og Regjeringen har som mål å bidra til at det utvikles strategier og tiltak på ungdoms egne premisser. Derfor arrangerer Barne- og familiedepartementet og Kommunal og regionaldepartementet i samarbeid en større konferanse om, for og med distriktsungdom 7. og 8. oktober.

Konferansen har tema: "Ung i Distrikts-Norge: Hvordan få til noe lokalt?". 76 distrikts-kommuner er invitert til å delta med to ungdommer og en politiker hver. Til sammen blir det rundt 130 deltagere på konferansen. Det er første gang Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) og Barne- og familiedepartementet (BFD) samarbeider om en slik konferanse, og det knytter seg store forventninger så vel til konferansens form som innhold.

Begge departementer er aktuelle med spesielle satsinger for distriktsungdom. Blant annet har Kommunal- og regionaldepartementet gjennomført et prosjekt med opplæring av "positivitetsagenter" i 45 kommuner, mens Barne- og familiedepartementet forvalter tilskuddsordningen "Ungdomssatsing i distriktene".

Konferansen arrangeres først og fremst for å få ungdoms eget syn på de grep som gjøres i distriktspolitikken. Positivitetsagenter som har deltatt i KRDs opplæringstilbud har vært sentrale i utformingen av programmet. Ungdom skal selv lede konferansen, der oppsummering av ungdommens egen erfaring får en selvsagt og viktig plass.

Konferansen "Ung i Distrikts-Norge: Hvordan få til noe lokalt?" finner sted på Rica Hell Hotell, Værnes. Konferansen åpnes lørdag 7. oktober kl. 09.00 av BFDs statssekretær Solveig Solbakken, og avsluttes om ettermiddagen søndag 8. oktober av politisk rådgiver i KRD Marianne Aasen Agdestein.

Til redaksjonen:
Dersom det er ønskelig å følge opp lokale ungdommer som skal på denne konferansen, fås deltagernes navn og adresser ved henvendelse til det lokale arrangørselskapet:
"Lokal Utvikling" ved Arne Waag, tlf. 75 02 04 11.

Kontakter i KRD:
Informasjonssjef Erling Hansen, 22 24 68 10 og førstekonsulent Ann Kristin Solli, 22 24 70 32

Kontakter i BFD:
Informasjonssjef Ragnhild Samuelsberg, 22 24 24 15 og informasjonsrådgiver Leif Gjerland, 22 24 24 40