Historisk arkiv

Anne Lise Ryel fortsetter som likestillingsombud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 00024
Dato: 24.03.00

Anne Lise Ryel fortsetter som likestillingsombud

Likestillingsombud Anne Lise Ryel (41) er i statsråd i dag beskikket til en ny åremålsperiode på seks år i stillingen. Nåværende åremål utløper 14. juni.

Anne Lise Ryel er utdannet jurist og har bakgrunn fra privat og offentlig virksomhet - de siste seks årene som likestillingsombud. Hun har tidligere vært tilknyttet et advokatfirma og var konsernadvokat i Statnett SF.

Som likestillingsombud har Anne Lise Ryel også engasjert seg i internasjonalt arbeid, bl.a. gjennom FNs kvinnekonferanse i Beijing og som medlem av norske delegasjoner til flere internasjonale konferanser. Ryel er medlem av den internasjonale CEDAW-komiteen, som overvåker FNs konvensjon om avskaffelse av alle former for diskriminering av kvinner. Hun er også norsk varamedlem i EUs rådgivende organ for likestilte muligheter for kvinner og menn ("Advisory Committee on Equal Opportunities for Women and Men").

Anne Lise Ryel har hatt flere styreverv i norske bedrifter og organisasjoner og er bl.a. styremedlem i Statens Bankinvesteringsfond og Statens Kantiner SF.

Stillingen som likestillingsombud besettes på åremål for seks år, med adgang til fornyelse én gang. Det var syv søkere til stillingen.