Historisk arkiv

EXPO 2000

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Norges paviljong på verdensutstillingen var sist onsdag arena for europeisk ungdomsdiskusjon om morgendagens samfunn.

Pressemelding

Nr.: 00078
Dato: 13.09.00

Ungdommen inntar EXPO

Den 20. september inntar ungdom fra seks europeiske land Norges paviljong på verdensutstillingen i Hannover. De setter hverandre i stevne for å drøfte hvordan de aktivt kan delta i utformingen av morgendagens samfunn under konferansen "Looking forward to the future".

- EXPO har slagordet "fremtiden har premiere" for denne verdensutstillingen. Hva er da mer naturlig enn at ungdommene selv deltar? Vi er opptatt av ungdom som ressurs, medspillere, kritikere og fornyere. Kort sagt som deltakere i samfunnet, og de har mye å tilføre hverandre over landegrensene, sier barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim. Hun vil åpne konferansen og ønske ungdommen velkommen i den norske paviljongen 20. september klokken 10.00.

De 24 ungdommene kommer fra Tyskland, Frankrike, Italia, Bulgaria, Sverige og Norge. De skal blant annet diskutere ungdomskultur som "egen" kultur, bruk av nye medier og kommunikasjonsteknologi, medvirkning og deltakelse i samfunnet. Deler av konferansen blir sendt live på Internett og andre ungdommer vil ha mulighet til å kommunisere med deltakerne i Hannover via "chat", e-mail, tekstmeldinger eller telefon. De kan komme med innspill og kommentarer på forhånd eller under selve onlinekonferansen på ettermiddagen den 20.september.

Konferansen avsluttes torsdag 21. september og deltakerne er denne dagen invitert til å delta i Europakommisjonens ungdomsdag på EXPO.

Pressen er velkommen. For nærmere opplysninger vennligst ta kontakt med:
Informasjonssjef Ragnhild Samuelsberg 0047 22 24 24 15, 0047 975 67 677.

Det er opprettet en nettside med mer informasjon om programmet og hvor onlinekonferansen skal foregå: www.suak.no/expo2000