Historisk arkiv

Forslag om at støtteperioden for kontantstøtte, barnetrygd og småbarnstillegget i barnetrygden forkortes med en måned

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 00052
Dato: 02.06.00

Endringer i kontantstøtteloven og barnetrygdloven:

Støtteperioden for kontantstøtte, barnetrygd og småbarnstillegget i barnetrygden forkortes med en måned

Regjeringen fremmer i dag forslag til endringer i kontantstøtteloven og barnetrygdloven, Ot.prp. nr. 60 (1999-2000). Endringene er en følge av de innsparinger som ble foreslått i revidert nasjonalbudsjett.

Endringene innebærer at stønadsperioden for kontantstøtte, barnetrygd og småbarnstillegg i barnetrygden reduseres med en måned i forhold til dagens regelverk. Rent konkret vil endringene få følgende utslag:

Kontantstøtten utbetales til og med måneden før barnet fyller 3 år. For barn som fyller tre år etter 1. juli betyr dette redusert støtte med totalt 3000 kroner per barn som mottar full kontantstøtte.

Barnetrygden utbetales til og med måneden før barnet fyller 18 år. For en familie med ett barn som fyller 18 år etter 1. juli betyr dette en reduksjon på totalt 829 kroner.

Småbarnstillegget i barnetrygden utbetales til og med måneden før barnet fyller 3 år. For en familie med ett barn som fyller 3 år etter 1. juli betyr dette en reduksjon på totalt 657 kroner.

Innsparing

Innsparingen ved forkortelse av stønadsperioden for kontantstøtte er beregnet til om lag 80 millioner kroner i året. Innsparingen i 2000 blir da om lag 40 millioner kroner. Innsparingen ved forkortelse av stønadsperioden for barnetrygd er beregnet til om lag 50 millioner kroner i året. Innsparingen i 2000 blir da om lag 25 millioner kroner.