Historisk arkiv

Halvert behandlingstid for adopsjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Statens ungdoms- og adopsjonskontor (SUAK) har i løpet av året klart å redusere behandlingstiden for adopsjonssaker fra seks til tre måneder.

Pressemelding

Nr.: 00091
Dato: 27.11.00

SUAK har halvert behandlingstiden:

Adopsjonssaker ferdige på tre måneder

I løpet av 2000 har Statens ungdoms- og adopsjonskontor (SUAK) halvert behandlingstiden for adopsjonssaker. Målet var å få saksbehandlingstiden ned til tre måneder innen 1. november, og målet ble nådd. - Dette er gledelig, ikke minst for adoptivsøkerne, sier barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim.

Barne- og familieministeren besøkte SUAK i dag. Statsråden ble orientert om aktuelle saker og det arbeidet som er gjort for å få behandlingstiden ned fra fem - seks til tre måneder.

- Det er satset, både med ekstra ressurser og grundig gjennomgang av SUAKs rutiner knyttet til behandlingen av adopsjonssøknader, for å nå dette målet. Dette har krevet en ekstraordinær innsats av SUAKs ansatte, som har stilt helhjertet opp. For søkerne oppleves en saksbehandlingstid på inntil et halvt år som veldig lang. Nettopp derfor er jeg glad for at satsingen har lykkes, sier barne- og familieministeren.

Karita Bekkemellem Orheim peker på at SUAK har klart denne effektiviseringen samtidig som antall søknader om adopsjon fra utlandet har vist en merkbar økning.
- I tillegg har SUAK overtatt også innenlandsadopsjonene det siste året, noe som selvsagt har økt arbeidsbyrden ytterligere. Sett i lys av dette, er nedgangen i behandlingstiden for adopsjonssaker meget overbevisende, sier statsråden.

For videre informasjon, kontakt informasjonssekretariatet, tlf. 22 24 24 07