Historisk arkiv

Kristin Mile - nytt likestillingsombud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Fung. likestillingsombud Kristin Mile (44) er av Kongen i statsråd beskikket til en åremålsperiode på seks år i stillingen.

Pressemelding

Nr.: 00065
Dato: 30.06.00

Kristin Mile – nytt likestillingsombud

Fungerende likestillingsombud Kristin Mile (44) er av Kongen i statsråd i dag beskikket til en åremålsperiode på seks år i stillingen.

Kristin Mile er utdannet jurist og har bakgrunn fra offentlig virksomhet. De siste fem årene har hun arbeidet hos Likestillingsombudet, som underdirektør/stedfortreder fra oktober 1995, og som fungerende likestillingsombud fra 31.mars. Hun har tidligere arbeidet i Direktoratet for arbeidstilsynet og Utlendingsdirektoratet.

Kristin Mile har engasjert seg i internasjonalt arbeid. Hun har bl.a. representert Likestillingombudet på diverse internasjonale møter og konferanser bl.a. i Korea, Tyrkia, Etiopia og Japan. Mile er dessuten norsk representant i EUs rådgivende organ for likestilte muligheter for kvinner og menn ("Advisory Committee on Equal Opportunities for Women and Men").

Hun er styremedlem i stiftelsen Kvinner viser vei.

Stillingen som likestillingsombud besettes på åremål for seks år, med adgang til fornyelse én gang. Det var ni søkere til stillingen.

Se Likestillingsombudets nye internettside