Historisk arkiv

Ny ekspedisjonssjef

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 00075
Dato: 25.08.00

Arni Hole – ny ekspedisjonssjef i Barne- og familiedepartementet

Adm.dir. ved Norges Idrettshøgskole, Arni Hole (51) er av Kongen i statsråd i dag utnevnt til ekspedisjonssjef i Barne- og familiedepartementet. Hole skal lede Familie- barnehage- og likestillingsavdelingen.

Arni Hole har magistergraden i filosofi fra Universitetet i Oslo, og har bred bakgrunn fra offentlig forvaltning og forskningsvirksomhet. Det siste året har hun vært adm.dir. for Norges Idrettshøgskole. Før dette har hun blant annet vært ekspedisjonssjef i Landbruksdepartementet, plansjef og internasjonalt ansvarlig i Norges landbruksvitenskapelige forskningsråd, adm.dir. i Forskningsstiftelsen i Osloregionen, underdirektør og konstituert ekspedisjonssjef i daværende Kultur- og vitenskapsdepartementet og utredningsleder i daværende Forskningspolitisk Råd.

Hole er styreleder for forskningsprogrammet "Landskap i endring", i Norges Forskningsråd, avd. for Miljø- og utvikling. Hun er nestleder i styret for NUFU-programmet under Universitetsrådet (forskning- og utdanningssamarbeidet med utviklingsland), medlem av Regjeringens nye teknologiråd, styret for Høgskolen i Hedmark og referansegruppen for Regjeringens prosjekt Norge 2030.

Arni Hole har også vært engasjert i internasjonalt arbeid. Hun har bl.a. møtt i OECDs komite for vitenskapsspørsmål, og representert Norge i OECD-prosjektet Biological Resource Management, vært medlem av High Level Group i EUREKA-samarbeidet, norsk medlem av tre forvaltningskomiteer under EUs rammeprogrammer for forskning og teknologi, samt medlem av Nordisk forskningspolitisk Råd og Nordisk utvalg for migrasjonsforskning.