Historisk arkiv

Sterkere engasjement for lesbiske og homofile

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 00080F
Dato: 04.10.00

Økt tilskudd til LLH:

Sterkere engasjement for lesbiske og homofile

Regjeringens mål om større aksept overfor lesbiske og homofile tydeliggjøres i budsjettforslaget for 2001. Det foreslås å opprette en egen budsjettpost til tiltak for lesbiske og homofile på 1 million kroner. Regjeringen vil nytte 900 000.- av disse midlene til tilskudd til Landsforeningen for Lesbisk og Homofil frigjøring (LLH). De resterende midlene skal gå til tiltak for å bedre levekårene for lesbiske og homofile.

Regjeringen ønsker å øke sitt engasjement for lesbiske og homofile. I forslaget til budsjett skjer dette bl.a. ved opprettelse av en egen budsjettpost kalt Tiltak for lesbiske og homofile (Kap. 846, post 72), en markert økning av driftsstøtten til LLH og utvidet mulighet til prosjektstøtte for tiltak som kan bedre levekårene for lesbiske og homofile på andre budsjettposter.

I tillegg trer denne støtten tydeligere frem ved at den foreslås plassert som egen budsjettpost. Tidligere har tilskuddet til LLH vært plassert sammen med andre organisasjoner i en felles budsjettpost under kap. 846 (Familie- og likestillingspolitisk opplysningsarbeid).

Regjeringen arbeider i tillegg med en egen stortingsmelding om levekår og livskvalitet for lesbiske og homofile i Norge. Målet med meldingen er å belyse disse gruppenes livssituasjon og levekår i et bredt perspektiv. På bakgrunn av slik kunnskap vil det bli fremmet forslag til tiltak for å bedre livskvaliteten for homofile og lesbiske.