Historisk arkiv

Støtte til strakstiltak på Bøler

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Det er bevilget kr. 450.000 til tiltak mot et voksende høyreekstremt ungdomsmiljø på Bøler i Oslo.

Pressemelding
Nr.: 00087
Dato: 07.11.00
Kontakt:Informasjonssekretariatet tlf. 22 24 24 07

Strakstiltak i Bøler bydel:

450.000 kr. til innsats mot høyreekstremisme

Barne- og familiedepartementet har bevilget 450.000 kroner i straksmidler til Oslo for bruk i tiltak mot et voksende høyreekstremt ungdomsmiljø i Bøler bydel. Bevilgning er tatt fra budsjettet for de såkalte storbymidlene.

Bøler bydel i Oslo ønsker umiddelbart å starte et prosjekt for å motvirke trusselen fra høyreekstreme miljøer i bydelen. Prosjektet "Trygg bydel" skal iverksette tiltak for å styrke den generelle tryggheten i ungdomsmiljøet, hente ungdom ut av høyreekstreme grupperinger og hindre rekruttering av nye unge til disse miljøene.

En del av "Storbymidlene"
Bevilgningen er hentet fra gjenværende midler til spesielle tiltak og hasteprosjekter på årets budsjett for "Ungdomssatsing i større bysamfunn", de såkalte storbymidlene. Arbeid mot rasisme og høyreekstreme miljøer er et prioritert område innenfor ordningen. Midler til strakstiltak kan imidlertid bare gis for ett år.

Skaper utrygghet
- Jeg har merket meg at det høyreekstreme miljøet på Bøler antagelig er et av de siste i Norge. Det er likevel ett for mye, sier barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim. - Slike miljø skaper utrygghet for minoriteter spesielt så vel som for befolkningen generelt. Vi vet dessuten at en stor del av det høyreekstreme miljøet er involvert i kriminelle handlinger. Sånn sett er dette også et bidrag til å redusere barne- og ungdomskriminaliteten i Oslo, sier Bekkemellem Orheim.

For redaksjonen:
Kontaktpersoner Bøler bydel, tlf. 23 12 51 00:
Bydelsdirektør Jan Hagen
Oppvekstsjef Carl Fredrik Meyer