Historisk arkiv

Ungdomskonferanse EXPO 2000

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 00037
Dato: 27.04.00

Ungdomskonferanse på EXPO 2000

Barn og unges innflytelse og medvirkning står på dagsorden den 20. september. Det hele finner sted på "Barnas dag" under EXPO 2000 i Hannover. I den norske paviljongen blir dagen markert med en europeisk ungdomskonferanse, med deltakere fra Norge og EU-land.

I den store verdensutstillingen der "Fremtiden har premiere" er det naturlig at barn og unge bidrar med ideer for morgendagens samfunn. Om lag 20 ungdommer fra 4-5 land skal drøfte hvordan barn og unge aktivt kan delta i utformingen av morgendagens samfunn. Deler av konferansen skal også formidles til andre via Internett og tele/videonett.

Til grunn for konferansen ligger den norske ungdomspolitikken der barn og unges medvirkning står sentralt.

- Vi må arbeide aktivt for å engasjere ungdom. Det skjer nå så store og hurtige endringer i samfunnet at ungdom ikke bare må finne veiene selv, men ofte også være veivisere i voksensamfunnet, sier barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim. Vi ønsker å stimulere til utvikling av nye metoder som gir barn og unge reell mulighet til å delta i beslutningsprosesser. I dag har mange ungdommer en unik kompetanse i bruk av ny teknologi. De kommuniserer på nye måter via tekstmeldinger og andre elektroniske veier. Kan og vil de ta i bruk den nye kommunikasjonsteknologien også for å få innflytelse og stimulere til aktiv samfunnsdeltakelse?

Norsk ungdom skal dele og motta erfaringer fra annen europeisk ungdom på konferansen i Hannover. Hva kan gjøres for å utvide barn og unges demokratiske arenaer? Fra EXPO 2000 kan de utvikle metoder for økt innflytelse gjennom nye internasjonale kontaktformer.

Konferansen arrangeres av Statens ungdoms og adopsjonskontor (SUAK) og BFD.